perjantai 15. syyskuuta 2017

Can Can New Enland Pale Ale

Varsinainen kollaboraatio tämä. Voimansa ovat yhdistäneet sekä Cool Head, Maku, Pyynikki että Fat Lizard. "Can Can New England Pale Ale on neljän suomalaisen eturivin pienpanimon yhteinen hatunnosto alumiinitölkin erinomaisuudelle. Tölkki säilyttää oluen aromit pidempään kuin pullo, ollen samaan aikaan kestävämpi, kevyempi ja kierrätettävämpi. We can because we can!" Yes, kiva, erinomaista. Muistan tosin lukeneeni juttuja siitä, että näistä tölkeistä on ainakin osa jouduttu vetämään pois markkinoilta niiden räjähdeltyä käsiin. Onnistuin kuitenkin saamaan hyppysiini yhden intaktin yksilön Olutravintola Konttorissa hintaan 8 €. 

Tyylilajina on trendikkäästi NEIPA, tai hhhmm... tarkalleen ottaenhan tämä on New England Pale Ale eli NEPA. En tiedä miten se eroaa NEIPA:sta, joten suhtauduin tähän sellaisena. 

Ensimmäisenä huomio kiinnittyy mielettömään vaahtoon. Olot kuohuaa ja kuohuaa ja vaahtoaa. Baarimikko kyllästyy katselemaan moista temppuilua ja ojentaa tölkin ja lasin minulle. Saan kaataa loput itse. No saanpa samalla kuvan tölkistä. Heikko valaistus tosin hankaloittaa asiaa. 

Ulkonäkö on asiaankuuluvan samea. Hyvin hedelmäinen tuoksu. Suutuntuma on varsin runsaan paksu. Maku odotetun mehumainen, mutta ei kuitenkaan mitenkään erityisen raikas. Greippiä ja mallasta. Katkeroita tyylilaji huomioiden yllättävänkin runsaasti. Ei tämä mikään erityisen suuri makunautinto ole. Ihan hyvä olut, mutta olen päässyt maistaman parempiakin tämän(kin) tyylilajin edustajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti