torstai 2. marraskuuta 2017

NEIPAA NEIPAA! Cool Headin Over The Galaxies

NEIPA eli New England Imperial Pale Ale on totisesti löytänyt tiensä sydämeeni. En minä muitakaan tyylejä toki karta - esimerkiksi hieman tummemmat saksalaistet pohjahiivaoluet maistuvat myös näin syksyllä - mutta jos baarin hanavalikoimasta sattuu NEIPA:a löytymään, niin harvoin sitä sivutan.

Päivänä eräänä ehdin poiketa pitkästä aikaa Konttorissa. Hanassa oli yhden kiinnostavimmasta pääästä olevan kotimaisen pienpanimon Cool Headin Over The Galaxies NEIPA.

En nautiskellut tätä 7% vahvuista olutta kuin yhden kolmendesin tuopin, mutta onnistuin silti hukkaamaan muistiinpanoni. Jotain jäi kuitenkin myös mieleen.

Ensinnäkin kyse oli selvästi sameammasta tavarasta, kuin mihin parilla edellisellä kerralla olen tämän tyylin kanssa törmännyt. Katkerot olivat myös tyylilajiin nähden varsin tanakat. Ananasta muistan aromipuolelta erityisesti erottaneeni. Mäntysuopakin siitä tuli mieleen.

Kokonaisvaikutelma oli selvästi plussan puolella. Katkerohumalointi oli NEIPA-tyyliin jopa aavistuksen runsas, mutta omasta mielestäni kuitenkin vielä miellyttävä. Ehkä hieman vähemmälläkin olisi pärjätty, mutta en nyt virheeksikään laskisi. Mielelläni toistamiseenkin tätä joisin, jos vaan jossain sattuisi vastaan tulemaan. Korkea aika näitä New England Imperial Pale Aleja olisi kyllä Alkoonkin saada. Hereillä nyt siellä päässä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti