perjantai 28. huhtikuuta 2017

Maistossa Stadin South Pacific IPL

Stadin panimon olut-tastingia muistellessani IPL jäi tyylilajina sen verran vaivaamaan, että päätin vielä palata sen pariin. Alkon hyllyltä tarttui mukaan Stadin Panimon South Pacific India pale lager. Alkoholia löytyy 5,3% ja Alkon nettisivut ilmoittavat EBU:ja olevan 32,4. Mistään järjettömän vahvasti humaloidusta oluesta ei siis ole kyse. Humaloista en sitten sen tarkempia erittelyitä löytänytkään, mutta nimen mukaisesti ne ovat peräisin Tyynenmeren alueelta.

Ulkonäkö on aavistuksen sameahko ja olut onkin sekä suodattamaton, että pastöroimaton. Tuoksussa pieni häivähdys kissanpissaa. Maistaessa katkeroa tuntuu jonkin verran, mutta varsin tasapainoisesti maltaisuuden kanssa. Hiilihappojakin löytyy. Oluen jättämä jälkimaku on jopa hieman ehkä makeahko. Jonkun hyvän kinkkupizzan kaverina tämä varmaan toimisi loistavasti. Varsin erilainen ja mielestäni parempi, kuin aiemmin maistamani selvästi reippaammin humaloidut IPL:t.

Mistä: Alkosta hintaan 4,99 €

Lyhyesti: Sopivan raikas ja maukas, mutta ei kuitenkaan ylikuormita aisteja massiivisella aromihumalatulvalla.

Hinta-laatu-suhde: Ok/välttävä. Hyvä olut, mutta hintaakin on jonkin verran. Euro tai pari pois, niin hinnan ja laadun suhde olisi kunnolla kohdallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti