keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Maistossa Sonnisaari Kuula Lager

Jatketaan India Pale Lagereiden parissa. Alkon nettitilaus mahdollistaa ilahduttavasti näiden, vain
paikallisesti saatavilla olevien oluiden, maisteluun päätymisen toisellekin puolelle Suomea. Sonnisaari ja India Pale Lager kuulostavat yhdistelmänä sen verran mielenkiintoiselta, että pakkohan tätä on kokeilla.

Väriä arvioidessa tulee meripihka ensimmäisenä mieleen. Tuoksu jonkin verran makea ja hedelmäinen. Varsin katkeroinen tämä kyllä on ja myös kuiva. 78,7 EBU:a ilmoittaa Alko. Pihkaa. Jollain tapaa kuitenkin erilaisia sävyjäkin tuntuu mausta löytyvän enemmän, kuin osaan sanoiksi pukea. Rusinaa ja sitrusta ovat jotkut ainakin löytäneet. Omaan makuuni katkerohumalointi on kuitenkin liian voimakas. Muutoinkin aivan se viimeinen kirsikka kakun päältä tuntuu jäävän puuttumaan.

Mistä: Alkon nettitilauspalvelun kautta hintaan 5,28 €.

Lyhyesti: Panimo itseään lainatakseni: "IPL on lyhenne sanoista India Pale LAGER! Eli nyt kun IPAt on jokseenkin hallussa niin vaihdetaan kokeeksi hiivat ja pannaan pöntöllinen tätä." 

Hinta-laatu-suhde: Ok-/Välttävä. Sinällään hyvä olut, mutta tähän hintaan pitäisi mielestäni pystyä parempaankin.

Olutmatkani India Pale Lagereiden maailmaan päättyy nyt tällä erää tähän. Matkan alussa en ollut vakuuttunut siitä, että tyylillä on erikoisuuden tavoittelun lisäksi jokin muukin tarkoitus. Taustatyötä tehdessäni sain kuitenkin tietää, että tyyli voi mahdollistaa erilaisten humalan aromien aikaansaamisen. Voi olla, että jotain siihen viittaavaa havaitsinkin, mutta makuaistini ei ehkä ole riittävän kehittynyt asiaa riittävästi arvostamaan. Sen kuitenkin tiedän, että pidän monista muista oluttyyleisetä selvästi enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti