keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Fourpure - Southern Latitude: sessio-NEIPA:a Briteistä

Paluu sameiden, mehumaisten modernien aromihumaloitujen oluiden pariin. Tai sellaisia ominaisuuksia New England India Pale Alelta lienee lupa odottaa. Tällä kertaa maistelussa Suur-Lontoon alueella toimivan, vuonna 2013 perustetun Fourpuren panema Southern Latitude. Oluen nimi juontanee juurensa käyttyihin aussihumaloihin. Myös jenkkiä on silti joukossa. Tarkemmin ei tölkki tosin kerro mitä. Ratebeerin commercial descriptionkin on kohtuullisen pelkistetty:" Can;".  Tölkin kyljessä lukee 4,4% ja 30 IBU eli ei mitään tupla-IPA:a näiden perusteella. Viljalajikkeista mainitaan ohra, vehnä ja kaura eli aika tyypilliset NEIPA-ainekset.

Nettisivuillaan panimo kertoo tavoitteistaan seuraavaa: "Our aim is to put out the best possible beer every time we brew and in trying to achieve this we have spent a lot of time (and money) focusing on our quality control and processes, this allows us to offer a range of styles from everyday, easy drinking beers that are designed to be accessible examples of their styles through to more challenging and interesting 'small batch' beers". Tynnyrikypsytysohjelmaakin on pistetty pystyyn tummille sekä hapanoluille.

Lasiin nyt maistelussa oleva olut kaatuu iloisen keltaisena ja sameana. Tuoksu on miellyttävän raikas. Sitrusta ja muuta etelän hetelmää. Ensivaikutelma mausta on kummallisen tasapaksu. Ei selkeää eroa alku ja loppumaun välillä. Ihmeen laimeaa ja hiilihapokasta NEIPA:ksi. Jonkin verran sitruksista kirpeyttä, mutta mallasrunko jää aivan onnettomaksi. Mehuisuutta ei toivotussa mielessä ole ja katkerointikin jää vaisuksi. Olisikohan Iso-Kallan tekeleen jälkeen huonoin maistamani NEIPA-viritys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti