lauantai 11. marraskuuta 2017

Uuden oluttyylin äärellä? Bärentöter - German Sour Gose Bock

Brauerei Reichenbrand valmistaa maineikasta Original Ritterguts Gosea, yhtä jäljellä olevista alkuperäisistä goseista. Kyseessä ei ole mikään hapanpersikkamangokierrerahka-hassuttelu, vaan aitoa tavaraa. Väite aitoudesta on toki sinällään vaarallinen, koska mitä pidemmälle lähdetään autenttisuutta selvittämään, niin sitä varmempaa on että jossain välissä jokin on muuttunut. Ja sehän toisaalta pitää koko jutun mielenkiintoisena. Mutta goseista puhuttaessa en silti juurikaan jaksa tuhlata aikaani maistettuihin versioihin.

Mutta mikä ihmeen Sour Gose Bock? Annettaan tässä vaiheessa puheenvuoro panimolle: "This is the strong brother of the Ritterguts Gose. The new amber Gose creation is brewed with an opulent malt mixture and refined it with coriander, orange peel, cinnamon and salt. The first batch is now that, in the future more will follow at irregular intervals." Eli kyseessä on hieman vahvempi - 6,6% alkoholia sisältävä - sekä maltaisempi versio perinteisestä gosesta.

Miltä se sitten maistuu? Ennen maistamista tein kuitenkin ehkä täysin mielivaltaiselta vaikuttavan päätöksen nauttia oluen skumppalaista, koska hapanoluet vaan maistuvat (yleensä) hyvältä sillä tavalla nautittuna.

Lasiin olut kaatuu meripihkan ruskeana. Tuoksussa arvioijasta riippuen joko simaista hedelmää tai pilaantunutta mansikkamehua. Maku on maltainen, hapan ja suolainen. Lopetus on varsin kuiva. Kokonaisuus on siis sitä, mitä nimen perusteella odottaa sopiikin. Pidinkö? En tiedä. Ehkä. Mielenkiintoinen ja teknisesti onnistunut olut joka tapauksessa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti